Werkwijze van de fotograaf

Hoe worden de foto’s gemaakt?

We maken eerst voorzichtig kennis met de kinderen door het maken van een praatje en het maken van wat grapjes. Op die manier kunnen de kinderen aan ons wennen als we de groep binnenkomen. We maken een gevarieerde fotoserie van 3 foto’s per kind voor een hippe achtergrond. We doen dit op een zeer ontspannen manier, eigenlijk bijna spelenderwijs. We maken er een klein feestje van waardoor de kinderen met plezier, vrolijk en spontaan op de foto komen.  Zodra alle kinderen op de foto zijn geweest wordt er een groepsfoto gemaakt.

Voor het fotograferen hebben wij extra kinderen uitgenodigd van de dagen waarop de fotograaf niet komt. Hoe kunnen we dat het beste doen?

Het is prettig wanneer deze kinderen een kwartier voor de komst van de fotograaf in de groep aanwezig zijn. Handig is om dan de ouders alvast afscheid te laten nemen. Zo zijn de kinderen alvast gewend en in spelsituatie wanneer de fotograaf binnenkomt. Wilt u bij het uitnodigen van de extra kinderen ook in overweging nemen of de ruimte daar wel voor geschikt is?
Om een voorbeeld te noemen: 20 kinderen laten spelen in een ruimte die eigenlijk voor 10 kinderen bestemd is, dat is niet echt werkbaar. Wellicht is het dan mogelijk om de groep even te splitsen door een aantal kinderen op de gang/buiten te laten spelen.

Worden er door de fotograaf ook foto’s gemaakt van broertjes en/of zusjes samen?

Ja, er worden ook van broertjes/zusjes foto’s gemaakt. We maken deze foto’s nadat de kinderen individueel op de foto zijn geweest zodat ze al aan de fotograaf gewend zijn. Houdt u er rekening mee dat het maken van broertjes/zusjes foto’s tijd kost en dat dit in het programma moet worden ingepast. Het is daarom prettig als u van tevoren inventariseert om hoeveel broertjes/zusjes het gaat zodat we dit in de planning mee kunnen nemen.

Kunnen ouders erbij blijven als hun kind gefotografeerd wordt?

Nee, we spreken uit ervaring dat het moeilijker is om contact te maken met het kind wanneer ouders/verzorgers in de buurt zijn. Daarnaast is het prettig om zoveel mogelijk rust in een ruimte te creëren, dus zo min mogelijk extra personen. Wellicht is het mogelijk dat de aanwezige ouders (die extra kinderen brengen) in een andere ruimte opgevangen worden.

Hoe weet ik hoe laat mijn groep aan de beurt is?

Bij het maken van de afspraak proberen we zo precies mogelijk per groep een tijdsindeling te maken. uw kinderdagverblijf/peuterspeelzaal/school ontvangt hier ook een bevestiging van, zodat alle groepen op de hoogte zijn van welke groep hoe laat op de foto gaat.

Vrijblijvend

Er zijn geen kosten verbonden aan het fotograferen en de foto’s worden vrijblijvend aan ouders aangeboden.

Hopelijk hebben we u voldoende informatie gegeven om de samenwerking zo goed mogelijk te laten verlopen. Zijn er vragen of suggesties, dan kunt u mailen naar info@kiddofoto.nl

Reacties zijn gesloten.